Reklama

Z zakonnej kuchni

Szaszłyki z kurczaka

Mięso drobiowe z grilla smakuje wyśmienicie. Można je też łączyć z warzywami i sosami – wtedy jest to prawdziwa uczta.

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

Składniki:

• filet z kurczaka (podwójny)

• marchew

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

• cebula

• papryka

• przyprawy: sól, pieprz, sproszkowana papryka słodka

Sos do szaszłyków:

• 2 łyżki majonezu

• ½ łyżki chrzanu

• 2 łyżki śmietany

• przyprawy: sól, pieprz, sproszkowany czosnek

Wykonanie:

Cebulę i paprykę obrać i pokroić w kawałki. Filety oczyścić, pokroić wzdłuż na cienkie paski, doprawić. Marchew pokroić na cienkie wstążki. Na każdy kawałek mięsa układać wstążkę marchewki, zwijać w rulon i nabijać na długie wykałaczki, przekładając kurczaka kawałkami cebuli i papryki. Grillować (lub piec w piekarniku) ok. 10 minut, przewracając. Podawać z sosem.

Wykonanie: Graziako

2015-08-19 09:30

Oceń: +3 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Światowy Dzień Żywności

[ TEMATY ]

żywność

jedzenie

BOŻENA SZTAJNER

Dzięki znowelizowanej ustawie o podatku od towarów i usług każdy przedsiębiorca może przekazać bezpłatnie darowiznę żywnościową. W Światowym Dniu Żywności w Polsce ruszają pierwsze dostawy produktów spożywczych podarowanych Bankom Żywności przez firmę Tesco.
CZYTAJ DALEJ

Trzaskowski w końcu składa gratulacje Nawrockiemu. Tusk dalej milczy

2025-06-02 12:05

[ TEMATY ]

gratulacje

Rafał Trzaskowski

Donald Tusk

Karol Nawrocki

PAP

Rafał Trzaskowski, Donald Tusk

Rafał Trzaskowski, Donald Tusk

Rafał Trzaskowski podziękował w poniedziałek za każdy oddany na niego głos. "Przepraszam za to, że nie zwyciężyliśmy wspólnie" - dodał. Pogratulował również Karolowi Nawrockiemu zwycięstwa w wyborach prezydenckich, podkreślając, że ta wygrana "zobowiązuje, zwłaszcza w tak trudnych czasach".

W wyborach prezydenckich zwyciężył popierany przez PiS Karol Nawrocki, uzyskując 50,89 proc. głosów. Kandydat KO Rafał Trzaskowski zdobył 49,11 proc. poparcia.
CZYTAJ DALEJ

150 porcji!

2025-06-02 21:44

Małgorzata Pabis

    Po raz kolejny w tym roku Rektorat Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie-Łagiewnikach podarował podopiecznym Dzieła Pomocy św. Ojca Pio 150 porcji ciepłego posiłku i pieczywo.

    Obiad został sfinansowany ze środków Funduszu Miłosierdzia. -To dla nas wielka radość, że także w maju udało się nam dotrzeć do ludzi potrzebujących z ciepłą zupą jarzynową. Każdy dzień, w którym nasza restauracja AGAPE gotuje dla Dzieła Pomocy św. Ojca Pio jest dla nas wielką radością – mówi Małgorzata Pabis, rzecznik prasowy Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie-Łagiewnikach. - Ufamy, że dzięki składanym środkom na Fundusz Miłosierdzia już za kilka dni w czerwcu także dotrzemy z ciepłym posiłkiem do potrzebujących – dodaje.
CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję