Nazaretanka, już od kilku lat gotuje dla sióstr w domu zakonnym w Częstochowie i czyni to z pasją. Ma też znakomite przepisy, którymi chętnie się dzieli z naszymi czytelnikami.
Składniki:
Nieduża główka kapusty, 2 pomidory, po pół pęczka koperku i grubego szczypioru, cebula, 2 ogórki małosolne, kilka rzodkiewek, po ćwierć strąka żółtej i czerwonej papryki, ząbek czosnku, kilka łyżek oliwy, pieprz i sól do smaku
Wykonanie:
Kapustę wypłukać, osuszyć, cienko poszatkować. Dodać drobno pokrojoną cebulę i posiekaną zieleninę. Pomidory pokroić w grubą kostkę, ogórki - w ćwierćplasterki, rzodkiewki - w talarki, a paprykę - w cienkie paski. Czosnek przecisnąć przez praskę. Tuż przed podaniem wszystkie składniki wymieszać z oliwą, przyprawić solą i pieprzem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu