Reklama

Aspekty

Już jutro zbiórka żywności Caritas

Ania Kobylińska z Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej zaprasza do udziału w Zbiórce Żywności Caritas "Tak, pomagam". Zbiórka odbędzie się w dniach 25-26 września br. (piątek i sobota) w sklepach na terenie całej diecezji.

[ TEMATY ]

Caritas

zbiórka żywności

Karolina Krasowska

Ania Kobylińska zaprasza do udziału w zbiórce żywności Caritas

Ania Kobylińska zaprasza do udziału w zbiórce żywności Caritas

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

2020-09-24 12:18

Oceń: 0 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Podziel się zakupami

Caritas naszej diecezji jak co roku zaprasza do udziału w wielkopostnych akcjach pomocy najuboższym. W dniach 29-30 marca w wybranych sklepach odbędzie się XVI Ogólnopolska Zbiórka Żywności pod hasłem „Tak, pomagam”. Do udziału zgłosiło się 60 Szkolnych i Parafialnych Zespołów Caritas – ok. 1000 wolontariuszy będzie stało przy oznakowanych koszykach w ponad 150 sklepach. Zbierana będzie żywność o długim terminie przydatności – m.in. kasze, makarony, mąka, olej, kawa, herbata, dżemy, konserwy, ryż, cukier itp. Nie zapomnijmy o słodyczach dla dzieci. Z zebranych produktów zostaną przegotowane świąteczne paczki dla osób potrzebujących z całej diecezji.

CZYTAJ DALEJ

Święty lekarz

Niedziela rzeszowska 6/2018, str. VII

[ TEMATY ]

sylwetka

św. Józef Moscati

Archiwum

Św. Józef Moscati

Św. Józef Moscati
Papież Franciszek w swoim Orędziu na XXVI Światowy Dzień Chorego ukazuje Jezusa na Krzyżu i Jego Matkę. Chrystus poleca św. Janowi wziąć Ją do siebie – „i od tej godziny uczeń wziął Ją do siebie” (J 19, 27). W tajemnicy Krzyża Maryja jest powołana do dzielenia troski o Kościół i całą ludzkość. Również uczniowie Jezusa są powołani do opieki nad ludźmi chorymi.
CZYTAJ DALEJ

Małopolskie: W Ludźmierzu zainaugurowano sezon pasterski; bacowie wyruszają na hale

2025-04-27 18:50

[ TEMATY ]

Ludźmierz

PAP/Grzegorz Momot

W Sanktuarium Matki Bożej Królowej Podhala w Ludźmierzu symbolicznie rozpoczęto w niedzielę tegoroczny sezon pasterski. Bacowie i juhasi poświęcili swoje stada, prosząc o Boże błogosławieństwo na nowy sezon wypasu. W najbliższych dniach ze swoimi stadami wyruszą na górskie hale.

Rozpoczęcie sezonu to także początek tradycyjnej produkcji owczych serów: oscypka, bundzu, bryndzy oraz napoju ze zsiadłego owczego mleka – tzw. zyntycy.
CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję